A suliban szinte csak kis számok írását tanuljuk meg római számokkal leírni, de mi van a 3999-nél nagyobb számokkal? Ezeket nem lehet római számok segítségével leírni? De igen, nézd meg, hogyan! Tovább olvasom »
Kategória: Érdekességek!
Római számok kicsiben és nagyban
Közeleg a középiskolai felvételi, s már azon agyalsz, hogy a gyereknek melyik iskola lesz a legjobb? Szeretnéd, ha oda menne, ahol te is tanulták, vagy az lesz a megfelelő, ami a legközelebb van? Fontos, hogy a környék legjobb sulijába menjen? Tanácstalan vagy, nem tudod, melyik lesz a befutó? Tovább olvasom »
Kategória: Érdekességek!
Középiskolai felvételi?
Rá tudod vágni erre a kérdésre helyesen a jó választ? Tovább olvasom »
Kategória: Érdekességek!
Hány éves vagy a 15. szülinapodon?
Melyik a helyes 4/5 vagy 4-es 5-ös? Tovább olvasom »
Kategória: Érdekességek!
4/5 vagy 4 és 5?
- Tudod mennyi 1+1, anya? - kérdezte kisebbik gyermekem. - Az attól függ - válaszoltam. - Mitől? Mit gondolsz, mit válaszoltam? Tovább olvasom »
Kategória: Matekozz!
Mennyi 1+1?
Gondolkodtál már azon, hogy mennyi szénsav van egy literes flakon szénsavas üdítőitalban? Tovább olvasom »
Kategória: Okosodj!
Szénsavas a szénsavas üdítő?
A természettudomány nem unalmas. Sőt! Az emberi agy csodákra képes? Próbáld ki magad, s fejtsd meg a következő feladványt! Tovább olvasom »
Kategória: Érdekességek!
Tremészteutodnyámkoórl étrehteőn
Az embrei agy hhietelten dloogrka kpeés. Pórábld ki! Tovább olvasom »
Kategória: Érdekességek!
Az ebmrei agy rjteelemi
A matek felvételi előbb-utóbb minden diák számára komoly megmérettetés. A suliban nem mindig van idő rendszerezni a tanultakat, anélkül meg elég nehéz mindent kisujjból kirázni. A felvételin ugyan feladatokat kell megoldani, de az elmélet biztos ismerete nélkül ez nem mindig sikerül. Jó lenne a szükséges elméleti tananyagot is ismerni és tudni? Tovább olvasom »
Kategória: Matekozz!
Matek? Elmélet?
Találkoztál már az Avogadro-számmal? Ha legalább hetedikes vagy, akkor biztosan. Tisztában vagy azzal, hogy mekkora szám a 600.000.000.000.000.000.000.000? Ismerd meg érdekes példákon keresztül a nagyságát! Tovább olvasom »
Kategória: Érdekességek!
Kicsi vagy Hatalmas?
Szeretsz otthon kísérletezgetni vagy épp a gyermeked öntöget össze mindenféle anyagot a konyhában és figyeli történik-e bármilyen változás? Érdekelnek a világ apró rejtelmei, szeretnéd megérteni, mi, miért történik? Nem tudsz magyarázatot adni a gyerkőc kísérletére, pedig nagyon szeretnél jó választ adni? A megoldás: A kísérletezés varázslatos világa 1-2. Tovább olvasom »
Kategória: Kísérletezz!
A kísérletezés varázslatos világa 1-2.
A középiskolai felvételi vizsga mindenki számára kötelező. Van aki, már negyedik osztályban, van, aki hatodikban és van, aki csak nyolcadikban esik át ezen a nem mindennapi megmérettetésen. Az iskolai tananyag elsajátítása mellett a legtöbb iskolában nem jut idő a megfelelő felkészülésre. Tovább olvasom »
Kategória: Matekozz!
Készülj a matek felvételire!
Ne maradj le!
  • Az elsők között értesülhetsz a legújabb blogbejegyzéseinkről, legújabb termékeinkről, aktuális akcióinkról.
  • Ha feliratkozol, értesülsz a legújabb ingyenesen letölthető anyagainkról!
  • Kihasználhatod a csak hírlevél-feliratkozóknak járó kedvezményeinket.
Iratkozz fel hírlevelünkre! »
Neked ajánljuk!
LaBeGer Hungary Kft. | Minden jog fenntartva! © 2017 |
Írj üzenetet